dijous, 23 de maig del 2019

la industria alimentària

     
Transformació:
-La cocció: l'aliment s'escalfa.Aquest procés fa que per una banda l'aliment sigui més digerible i per un altra que s'eliminin microorganismes.
-La fermentació: es deixa que uns microorganismes actuin i modifiquin les propietats de l'aliment.Per exemple,aquesta és la manera com s'obtenen els iogurts.

Consrvació:
Un dels problemes més importants que tradicionalment ha hagut de superar la indústria alimentària ha estat la descomposició i putrefacció que pateixen els aliments.

-Dessecació:Va ser una de les primeres tècniques de conservació que es van idear.Com que la humanitat facilita la poliferació de microorganismes i aquests són responsables de la putrefacció dels aliments.












-Liofilització:el producte es congela i després es deixa una cambra de buit amb lóbjectiu de deshidratar-lo i d'aquesta manera eliminar l'humitat.











-Fumatge ; consisteix a sometre els aliments a l'acció del fum,s'utiliutza per exemple per elaborar salmó fumat.










-Salaó:consisteix a deshidratar els aliments salant-los.La sal actua també com un antisèptic.












-Enllaunament:l'aliment s'escalfa,de manera que moren els microorganismes.Posteriorment, s'envasa al buit.

Resultat d'imatges de enllaunament


-Refrigeració i congelació; les baixes temperatures maten als gèrmes i permeten que els aliments durin mesos.

Resultat d'imatges de congelacion alimentos


-Adob:els aliments se submergeixen en un medi on els microorganismes no poden poliferar,com vinagre,aigua i sal.
Resultat d'imatges de adoboç alimentos


-Pasteurització:un líquid se somet a temperatures molt elevades durant un periode de temps molt breu,de manera que es maten tots els microbis.,
Resultat d'imatges de pasteurització aliments


-Almívar:en aquest procés,en primer lloc,s'ha de coure un aliment,per exemple maduixes,amb la finalitat d'esterilitzar-lo.

Resultat d'imatges de almivar

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

PUERTAS LOGICAS